Bambus har et kæmpe potentiale og har brugsværdi

I dag, hvor verdens skovareal er kraftigt faldende, udvides det globale bambusskovareal konstant og stiger med en hastighed på 3% hvert år, hvilket betyder, at bambusskove spiller en stadig vigtigere rolle.
Sammenlignet med træfældning vil udvikling og udnyttelse af bambusskov ikke skade økologien.En bambusskov vil dyrke nye bambus hvert år, og med ordentlig vedligeholdelse kan den drives i årtier eller endda hundreder af år.Nogle bambusskove i mit land er vokset i tusinder af år og bliver stadig udviklet og udnyttet.
 pt
Bambus har også et stort potentiale til hverdagsbrug.Bambusgrene, blade, rødder, stængler og bambusskud kan alle behandles og bruges.Ifølge statistikker har bambus mere end 10.000 anvendelser i form af mad, tøj, bolig og transport.
I dag er bambus kendt som "planteforstærkning".Efter teknisk forarbejdning har bambusprodukter været i stand til at erstatte træ og andre højenergikrævende råvarer på mange områder.Generelt er vores anvendelse af bambus ikke omfattende nok.Med hensyn til industriel udvikling er markedet for bambusprodukter ikke fuldt udviklet, og der er stadig mere plads til, at bambusmaterialer kan erstatte træ, cement, stål og plast.


Indlægstid: 26. december 2022